Mladi smučarji tekači uspešni na zaključku pokala No border Cup

Mednarodni pokal No border Cup oziroma Pokal brez meja je serija treh tekmovanj v teku na smučeh. Skupaj ga organizirajo tri sosednje države, Slovenija, Avstrija in Italija.
Prvo tekmovanje je bilo na Pokljuki 7. januarja. Naslednje 3. marca ob Weissenseeju na avstrijskem Koroškem.
Zadnje tekmovanje iz niza pa je bilo v nedeljo, 18. marca, v italijanski Sappadi v Karnijskih Alpah. Sodelovalo je kar 592 tekačic in tekačev iz štirih držav. Tekmo so poimenovali »Ski for fun«, smučaj za zabavo. Žal pa so tople temperature in novozapadli sneg tekmovalcem onemogočali obilo zabave. Ni minil trenutek, da se ne bi ta ali oni zvrnil v sneg. Ko greš na polno do cilja, je bilo skoraj pravilo pasti v mehak sneg!
Tekači Športnega društva Gorje so se kljub temu odlično odrezali. Med starejšimi mladinci je Matej Mandeljc osvojil 4. mesto, povratnik Gašper Šoklič pa 12. Med mlajšimi mladinci je bil Jošt Mulej 3., Aljaž Korošec pa 15. Mlajša mladinka Klara Vindišar je prepričljivo zmagala. Med starejšimi dečki so bili Ožbe Mulej 3., Domen Gomilar 10., Aljaž Omejc 13. in Luka Košir 14. Pri starejših deklicah je bila Zala Repe 11., Tjaša Skubin 39. in Tinkara Zalokar 40. Mlajša deklica Mina Repe je zaradi padca izgubila trdno 1. mesto in pritekla v cilj kot srebrna. Gorjanske barve pa so zastopali tudi trije cicibani: Ožbej Repe je bil 6., Bor Omejc 7. in Lovro Košir 24.
Navijači smo glasno navijali za svoje tekmovalce! Lepo je oditi na tekmo tudi izven meja svoje domovine, si vzeti prost dan in spodbujati tekmovalce. Na koncu je vsak, ki pride v cilj, zmagovalec.
Italijani so se kot gostitelji odlično izkazali. Pripravili so zaključno prireditev, vredno svojega imena. Tekmovalci so domov odnesli bogate nagrade. Razglašeni so bili tudi zmagovalci v skupni razvrstitvi vseh treh tekem. Tu sta se na zmagovalne stopničke ponovno povzpeli Klara Vindišar in Mina Repe. Obe sta osvojili skupno 2. mesto. Športno društvo Gorje pa je doseglo 3. mesto v skupni razvrstitvi slovenskih klubov. Čestitke!

Sezona je skoraj pri koncu. Le še tekma ali dve, pa bo tu zaslužen počitek. A ne za dolgo. Sneg se bo na Pokljuki obdržal pozno v pomlad in mladi Gorjanci ga želijo dodobra izkoristiti. Ne, ni počitka za naše tekmovalce!