Cicibani na Šolskem državnem prvenstvu v smučarskem teku

Naši najmlajši tekači so se 10. marca udeležili 22. Šolskega planiškega maratona v Nordijskem centru Planica. Prireditev je namenjena učencem osnovnih in srednjih šol iz vse Slovenije. Istočasno je potekalo Šolsko državno prvenstvo v smučarskem teku, kjer so naši najmlajši tekači, pod vodstvom
Neve Pančur, ponosno zastopali barve Osnovne šole Gorje.
Tekačice in tekači podmladka Športnega društva Gorje so se dokazali na štirikilometrski progi.
Med kategoriziranimi učenkami je Tara Torkar zasedla 2. mesto, Nina Golob 4., Julija Ambrožič 5. in Maša Dornik 6. mesto. Med kategoriziranimi učenci je Ožbej Repe zasedel 4. mesto, Bor Omejc 5., Nace Jelenc 7. in Timotej Žemva 8. mesto. Tekmovali so med starejšimi učenci in na zahtevni dolgi progi, zato smo na njihovo udeležbo in uvrstitve na tekmovanju še posebno ponosni.
Po tekmi so se mladi tekači polni energije odpravili še na sedem kilometrov dolgo progo od Planice do koče v Tamarju ter sodelovali pri raznih športnih animacijskih igrah na snegu.
Mladim športnicam in športnikom želimo, da držijo skupaj in drug drugega z dobrimi rezultati vzpodbujajo k napredku. Morda se bo kateri od mladenk in mladeničev pridružil vrsti naših uspešnih športnikov, ki so posegali po najvišjih mestih tudi na olimpijskih igrah.