Gorjanci uspešni na ISF-tekmovanju v Franciji

Med 5. in 10. februarjem 2018 je v francoskem Grenoblu poteklo tekmovanje ISF (International School Sport Federation), gre za šolsko svetovno prvenstvo. Osnovno šolo Gorje so v teku na smučeh zastopali Klara Vindišar, Nika Mežek, Zala Repe, Tinkara Zalokar, Tjaša Skubin, Aljaž Šoklič, Jure Šoklič, Aljaž Korošec, Domen Gomilar in Ožbe Mulej. Spremljala sta jih učitelja Maja Prešeren Kristan in Nenad Pilipovič ter trenerja Neva Pančur in Janez Petkoš. Ker je prostora bilo še dovolj, so s sabo vzeli še štiri srednješolce, ki so tekmovali v biatlonu: Matej Mandeljc, Jošt Mulej, Mark Vozelj in Anže Gros.

Pot do tja je bila dolga (950 kilometrov), a je kar hitro minila, saj so vsi težko čakali, kaj jih čaka v Franciji. Program je bil naporen in natrpan. Začel se je z uradno otvoritvijo, podobno kot na olimpijskih igrah. Prizorišče tekmovanj je bilo oddaljeno uro in pol vožnje od nastanitve. Pravijo, da jih francoska kulinarika, znana po vsem svetu, ni prepričala. Imeli so tudi mednarodni večer s pokušinami tipičnih jedi iz vsake države … Gorjanci so vsem udeležencem pokazali, zakaj tako dobro »laufajo« in da je ni čez zas’ko in klobase!

Na tekmovanjih so se uspešno borili. Proti praviloma starejšim sotekmovalcem. Zadnji dan pa so organizatorji žrebali in sestavili mešane štafete. Kakšno veselje je bilo iskati bodočega sotekmovalca, ne vedoč, kaj pričakovati! To je bila tudi odlična preizkušnja, kaj so se naučili pri angleščini in koliko se lahko sporazumevajo v tujem jeziku.

Pravijo, da bodo šli spet. Že poleti v Jeruzalem na tekme ICG (International Children Games). Taka mednarodna tekmovanja so odlična priložnost za nabiranje izkušenj ter tkanje novih vezi med vrstniki s celega sveta. Morda pa se naslednjič vrnejo z medaljo …